Du er her

Personvernerklæring

Personopplysninger

Denne personvernerklæringen forteller deg om hvordan Fonalisten samler inn og bruker personopplysninger. Personopplysninger er informasjon og vurderinger som kan knyttes til en enkeltperson, for eksempel navn, telefonnummer og epostadresse, eller en kombinasjon av dette som kan anslå hvem som står bak informasjonen. All bruk av personopplysninger kan betegnes som behandling av personopplysninger, dette være innsamling, registrering, sammenstilling, lagring og utlevering, eller en kombinasjon.

Behandlingsansvarlig:

Fonalisten.no er behandlingsansvarlig for personopplysninger som behandles i forbindelse med bruk av våre tjenester.

 

Formål

Fonalisten.no samler inn personopplysninger på bakgrunn av å kunne tilby tjenester til registrerte brukere, og skape en bedre brukeropplevelse for besøkende av nettsiden.

 

Rettslig grunnlag

Dette nettstedet behandler personopplysninger i samsvar med Lov om behandling av personopplysninger (jf. Personopplysningsloven § 1 andre ledd) med den hensikt å ha tilstrekkelig kvalitet, grunnleggende personvernhensyn og integritet på personopplysningene til Fonalisten.no sine brukere.

 

Hvilke personopplysninger behandles

Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en enkeltperson

(jf. Personopplysningsloven § 2 punkt 1).

 

  1. Personopplysninger du oppgir når du oppretter en brukerkonto på vårt nettsted. Dette inkluderer  e-postadresse og brukernavn.
  2. Personopplysninger du oppgir når du registrerer eller redigerer informasjon på brukerprofil-siden. Dette inkluderer e-postadresse, brukernavn og profilbilde.
  3. Personopplysninger du som registrert “Mediefolk” bruker registrer eller endrer på din “Mediefolk Profil”. Dette kan være ditt fulle navn, profilbildet, arbeidstittel, arbeidsgiver og andre personopplysninger du selv velger å oppgi under beskrivelsen av deg.
  4. Personopplysninger du som registrert “Journalist” bruker registrer eller endrer på din “Journalist Profil”. Dette kan være ditt fulle navn, profilbildet, arbeidstittel, telefonnummer, e-postadresse og andre personopplysninger du selv velger å oppgi under beskrivelsen av deg.
  5. Personopplysninger som oppgis ved besøk eller bruk av nettsidens tjenester, dette inkluderer operativsystem, nettleser og nettleserversjon, IP-adresse, nettverksoperatør, informasjonskapsler og data om ditt bruksmønster ved nettsiden.
  6. Personopplysninger du oppgir ved kommentering av nettstedets innhold eller tjenester.
  7. Alle personopplysninger du selv velger å oppgi til fonalisten.no via en av nettstedet kontaktkanaler.

 

Hvor hentes opplysningen fra

Personopplysninger hentes ved registrering av bruker og innholds opprettelse, etter godkjent samtykke fra registrert bruker ved Fonalisten.no. (http://diw01.uio.no) Personopplysninger samles også via analyseverktøy for å analysere bruksmønster, operativsystem, nettleser og nettleserversjon, IP-adresse, nettverksoperatør og via informasjonskapsler .

 

Er det frivillig å gi fra seg opplysningene

Nei, det er ikke frivillig å gi fra seg personopplysninger ved registrering av bruker ved Fonalisten.no. Ved registrering som “Mediefolk”,”Journalist” eller “Redaktør” bruker, må du oppgi e-post og brukernavn. Bakgrunnen for dette er at vi trenger en epost for å kunne ha et kontaktpunkt til brukerne, dette fordi det trengs godkjenning av administrator for å bli bruker ved nettsiden.  

 

Tredjeparter

Fonalisten.no benytter seg av Drupal 7 modulen “”Facebook Comments”, som igjen krever facebook konto for å kunne kommentere nyhetssaker ved Fonalisten. Alle kommentarer som blir publisert, blir derfor også videre eksportert til Facebook.Personvern facebook: https://www.facebook.com/help/238318146535333?helpref=hc_global_nav

For video artikler som publiseres benytter Fonalisten seg av “Youtube” modulen som gjør at vi embedder videor fra Youtube. For å se hva Youtube samler inn av informasjon så bes det om at du som bruker setter deg inn i Youtube sin personvernerklæring: https://support.google.com/youtube/answer/2801895?hl=no

 

Hvordan lagres og slettes informasjonen

Hva er lokal lagring av data?

På din nettleser så samles vi inn ulike typer data, også kjent som informasjonskapsler eller “cookies” på engelsk. Data som er samlet forteller oss hvordan du har besøkt nettsiden. Den første delen av datalagringen er det www.uio.no. Hvilken informasjon de lager og hvorfor står beskrevet under sesjonen på siden “Nettstatistikk og bruk av cookies” på universitetets personvernavklaring (http://www.uio.no/om/regelverk/personvern/personvernerklering.html)  hvilken nettleser du bruker, om du har gitt samtykke til våre vilkår for bruk og lagring av data, samt om du tillater JavaScript. Programmeringsspråket JavaScript, er et språk som gjør brukeropplevelsen mer rikere i forhold til tekniske effekter for brukeren. Vi lager ikke personopplysninger som skal identifisere deg, med mindre du har registrert deg på nettsiden som Mediefolk. Fonalisten.no bruker følgende informasjonskapsler:

Cookie-agreed : Godkjenning av bruk av innholdskapsler.

Has_js : Om du tillater JavaScript.

User_has_agreed_cookie : Om du har godkjent brukervilkår.

 

Hvordan kan jeg administrere informasjonskapsler?

Dette kan man gjøre ved å redigere innstillinger på din nettleser under nettleser navnet og preferanser. Her er en god veiledning til hvordan man gjøre dette https://nettvett.no/slik-administrer-du-informasjonskapsler/

 

Hvordan man sletter man konto som Mediefolk bruker?

Man logger seg inn på Fonalisten.no og tykker på fanen “Rediger” og deretter finner man en “Kanseller konto”. Innholdet som er skrevet på Fonalisten.no har Fonalisten rett til å beholde i henhold til vilkårene som man samtykket når man registrerte seg som Mediefolk bruker. Innholdet produsert vil forfatter bli anonymisert slik ditt navn vi ikke bli brukt ved vår nettside. All personopplysninger vil bli slettet fra vår database. Når en journalist-konto blir avviklet kan byline stå uendret hvis Fonalisten vurderer det hensiktsmessig.

 

Rettigheter

Du har rett til å se og få utlevert de personopplysningene som er knyttet til deg og din bruker på Fonalisten. Du har rett til å kansellere din bruker og få fjerne de opplysningene som er lagret om deg på nettstedet. Hvis du er registrert som Journalist kan det bli vurdert hensiktsmessig at informasjonen om deg knyttet til ditt publiserte innhold blir stående uendret som kreditering. Du har rett til å få endret personopplysningene dine på nettstedet.

 

Hvordan sikres opplysningen?

Vi bruker sikringstiltak om personopplysninger ved å ha forhåndsregler om hvilke tekniske løsninger som benyttes, og vi vil ta organisatoriske tiltak for å sikre at personopplysninger som lagres ikke kommer på avveie, eller misbrukes.

 

Journalisten redigeres etter Vær varsom-plakaten og Redaktør-plakaten

Kontaktinformasjon

Tlf: 222 22 222

Epost: fonalisten@fonalisten.no

Adresse:

Lorum Ipsumveien 007,

1234 Kommune.